DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

PF 2012

 

Alička v novém domově :-))))
10.12.2011

Nové fotografie Aličky a její paničky Vlaďky :-))).

 
     
 
     
 
     

 

Angee v novém domově :-))))
3.12.2011

Od nových majitelů Angee jsme dostali spoustu krásných foteček. Moc děkujeme :-)). Ve svém novém domově je Angee moc spokojená a s  novou rodinou získala taky novou kamarádku Aurinku, se kterou si okamžitě padli do oka. Děkujeme, že se o naši princeznu tak krásně staráte a že se má jako v bavlnce.

 
     
 
     
 
     

 

Paint Horse Ranč Kozlovice
2.12.2011

V pátek jsme se zajeli podívat do Kozlovic na Thundera, který je zde v tréninku u Ing. Kláry Šálkové na Paint Horse Ranči. Thunderovi to pod sedlem moc slušelo a po celou dobu tréninku se choval naprosto vzorně. Je to mladý nadějný hřebec, jehož otcem je americká reiningová legenda MA Thunderstorm.

 
     
 
     
 
     

 

Báječná zpráva od Aillie
8.11.2011

Aillie Moravian Gate (dcera našeho Ronyho) podstoupila rentgenové vyšetření loktů a kyčlí se skvělým výsledkem DLK 0/0 a DKK 1/1. Oftalmologické vyšetření očí také negativní. Holkám moc gratulujeme a přejeme spoustu sportovních úspěchů!!!. Na Aillie a její paničku Janču Koutníkovou se můžete podívat na krásném videu, které spolu natočili. Jsou super dvojka, které to spolu moc sluší. VIDEO ZDE.

 

Nové fotografie štěňátek ve věku 5 týdnů
8.11.2011

Všechny fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

 
     
 
     
 
     
   
     

 

Nové podzimní fotečky
1.11.2011

Naši malí australáčci už mají 1 měsíc a protože bylo dneska po dlouhé době zase nádherně, udělali jsme spoustu nových fotek. Tady jsou některé z nich. Všechny fotografie ZDE.

 
     
   
     
 
     
 
     
 
     

 

Nové fotečky našich malých australáčků
23.10.2011

Nové fotografie najdete na stránce štěňátek. Miminka rostou jako z vody, zítra jim budou už 3 týdny.

 

 
     
 
     
 
     

 

 

Nové fotografie štěňátek
13.10.2011

 
     
 
     
 
     
   
     

 

Výsledky RENTGENŮ KYČLÍ
5.9.2011

V srpnu jsme podnikli výlet do Prahy kvůli vyšetření kyčlí našich krašinek Ajny a Ateny. Pro klub šarplaninců vyhodnocuje rentgeny kyčlí MVDr. Miroslav Duchek, takže jsme se rozhodli zajet přímo do Vetcentra ve Stodůlkách. Cesta do Prahy byla sice dlouhá, ale samotnou kliniku jsme našli celkem snadno. Personál kliniky se choval velice profesionálně a vybavení kliniky bylo na špičkové úrovni, takže celé vyšetření proběhlo naprosto bez problémů. K naší obrovské radosti dopadlo i samotné vyhodnocení rentgenů skvěle. Obě sestry mají DKK 0/0 !!!!!!!!!!!!!!!

 

Speciální výstava
ZBRASLAV U BRNA

3.9.2011

Letošní zářijová speciální výstava pořádaná klubem šarplaninců se konala v kynologickém areálu ve Zbraslavi u Brna. Na výstavu jsme vyrazili s oběma sestrami Ajnou a Atenou a doprovod nám dělala taky Vikinka, která se právě vrátila z prázdnin v Itálii. Ráno jsme vyjížděli se zpožděním, ale naštěstí jsme přijeli právě včas a rovnou nastoupili do kruhu.
První šla na řadu Atenka, která ve třídě otevřené bojovala o první místo s krásně nasrtěnou Hitou. K posuzování byl pozván pan rozhodčí Milan Biroš ze Slovenska, který byl naprosto bezprostřední a ke psům přistupoval výborně. Po důkladné kontrole skusu a plnochruposti jsme si zaběhli několik koleček v opravdu prostorném kruhu a zanedlouho už jsme s
Atenkou odcházeli šťastné s oceněním VÝBORNÁ 1, CAC a nádherným pohárem.
Po nás nastoupila do kruhu ve třídě vítězů Ajna a jelikož pan rozhodčí byl ve skvělé náladě a souhlasil, aby s
Ajnou do kruhu nastoupila naše malá čtyřletá Viki, zhostila se hendlování právě ona a bylo na co se koukat. Na svůj věk byla naprosto úžasná a bavila nejen nás, ale i pana rozhodčího, který je ocenil známkou VÝBORNÁ 1, CAC.

 

Poté jsme já s Atenkou a Viki s Ajnou zabojovali o BOBa, kterého nakonec získala zaslouženě Ajna. Po krašácích přišli na řadu šarplaninci, kterých bylo přeci jen mnohem více než krašáků, takže jsme se uvelebili ve stínu a čekali na konec posuzování. S nejkrásnějším šarplanincem pak Ajna nastoupila do kruhu ještě jenou, aby se utkala o titul Nejlepší pes celé výstavy. Vzhledem k převyšujícímu počtu šarplaninců jsme příliš nedoufali, že by to mohlo vyjít. O to větší byla naše radost a překvapení, když pan rozhodčí ukázal směrem k Ajně a vyhlásil ji NEJLEPŠÍM PSEM CELÉ VÝSTAVY a udělil jí titul BIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naši radost umocnil také fakt, že Ajnu opět předvedla Vikinka, pro kterou to byla premiéra v kruhu a hned vítězství celé výstavy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po skončení výstavy následovala
BONITACE, která pro nás byla stejně úspěšná jako celá výstava. Atenka byla naprosto v klidu, s přehledem zvládla všechna potřebná měření a byla zapsána jako CHOVNÁ.

FOTKY z výstavy najdete ZDE.

     
 

 

Mezinárodní výstava psů DUODANUBE BRATISLAVA
20.-21.8.2011

Mezinárodní výstava psů v Bratislavě byla letošní rok po všech stránkách vydařená. Krásné počasí, spousta přátek, příjemní rozhodčí a hlavně skvělé výsledky, to všechno dohromady zajistilo super víkend :-)).

Jedinou nepříjemností bylo bloudění po Bratislavě v sobotu ráno, které jsme naštěstí zvládli po menší nápovědě po telefonu (děkujeme Evi) a včas dorazili k dostihovému areálu. V kruhu před námi bylo více než 30 psů, což se nestává příliš často, takže byla spousta času na přípravu. Krašské ovčáky posuzovat chorvatský rozhodčí Igor Selimovič, který Ajnu ocenil známkou
VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB a BOB. Spokojení s výsledkem jsme čekali na závěrečné soutěže, ze kterých si Ajna odnesla krásný pohár. Po vyhlášení nejlepšího psa výstavy jsme s přáteli zamířili do areálové restaurace s krásným venkovním posezením, kde jsme u vínka strávili pár příjemných hodin a odcházeli až po zavíračce. Noc jsme ztrávili přímo v areálu, takže v neděli jsme si mohli trošku přispat.

 
Ajna šla opět na řadu až po boxerech a dobrmanech, kterým se slovenská rozhodčí Gabriela Ridarčíková věnovala opravdu důkladně. My jsme přišli na řadu až před polednem a i přes obrovské horko se Ajna předvedla naprosto profesionálně. Paní Ridarčíková byla velice příjemná a ocenila především Ajninu skvělou povahu, takže jsme z kruhu opět odcházeli se známkou VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB a BOB. V závěrečných soutěžích jsme si vyzvedli pohár a vyrazili na cestu domů.

Kousek za Bratislavou jsme si udělali ještě malou zastávku u majitelů Joeho, což je appaloosa valach, který pochází z ranče R Appaloosa´s Farm. Joeho jsme našli na rozlehlých pastvinách, kde se spokojeně proháněl se svým novým stádečkem. Zatímco my jsme se zabývali koňmi, Ajna byla v naprostém úžasu z obrovského stáda ovcí a koz, které se spokojeně popásalo jen několik metrů od nás. Jelikož ve Slovinsku je pro krašáky přirozeností být v blízkosti ovcí, byl to pro nás krásný pohled, vidět Ajnu jak obchází stádo, jako by bylo její.


Fotky z našeho výletu najdete ZDE.
 
     
 
     
   
     
   

 

 

Výlet za
APPALOOSAMI
3.8.2011

Ve středu jsme využili krásného počasí a zajeli se podívat na ranč R Appaloosas farm. Rose byla zase ve svém živlu. Na život na farmě by si dokázala hodně rychle zvyknout. Je to taková naše malá asistentka. Zatímco my jsme chystali u koní, Rozárka nadšeně pobíhala od jednoho k druhému a kontrolovala, jestli se jí někdo ze dvora náhodou neztratil.
Po nachystání stájí jsme vyrazili s Rose a Ronym na pastviny omrknout koně. Rose byla opět středem pozornosti, hlavně roční kobylky Easy a Lea byly zvědavé, kdo jim to přibyl do stáda. Letošní hříbátka zase o kus povyrostla, hlavně z Codyho se klube překrásný mohutně osvalený hřebeček.
Večer jsme si užili posezení u rozpáleného grilu a pochutnali si na klobáskách a vepřových řebírkách. Super den.


Fotky koní, naší Rozárky a Ronyho najdete ZDE.
 

     
   
     
 
     
 
     
 
     

 

Cyklovýlet na
HELFŠTÝN
7.8.2011

V Neděli jsme si s Rozárkou udělali výlet na nedaleký hrad Helfštýn. Vyrazili jsme brzo ráno, dokud ještě nebylo takové horko. Do Týna se jelo hezky po rovince, takže cesta utekla rychle, zato stoupání na hrad už taková pohodička nebyla. Dali jsme si pořádně do těla :-))).

Na hradě nás za odměnu čekala výborná zmrzlina a nádherný výhled ze zdejší rozhledny. Po prohlídce hradu jsme si zašli do hradní restaurace na obídek a chvilku poseděli. Po poledni jsme vyrazili na zpáteční cestu a za hodinku už nás doma nadšeně vítala Atula.

Fotky z našeho výletu najdete ZDE.

 

 
     
 
     
 
     
 
     

 

Mezinárodní výstava psů BRNO
25.-26.6.2011

 
Víkend 25.-26. června jsme strávili na MEZINÁRODNÍ VÝSTAVĚ PSŮ V BRNĚ. I když máme Brno celkem blízko, vyrazili jsme už v pátek odpoledne, abychom si v klidu vybalili stánek a potom pokračovali do nedaleké vesničky k našim přátelům. Příjemně strávený večer jakoby předznamenával i celou nadcházející výstavu.

V sobotu nám vyšlo perfektní počasí, ani zima ani horko. Víc než 3000 psů, kteří se ten den vystavovali, a současně probíhající mezinárodní výstava chovatelských potřeb
PROPET zajistili, že jsme se celý den nezastavili, protože jsme tentokrát jeli jen ve dvou. Z výstavy jsme tak odjížděli až před osmou.

V neděli ráno jsme naložili Ajnu a vyrazlili zpět. V kruhu před námi bylo skoro 40 psů, ale pan rozhodčí Skok Damir z Chorvatska se s tím opravdu nepáral, takže jsme byli na řadě už před jedenáctou. Role handlerky tentokrát připadla na mně. Pan rozhodčí byl velice příjemný, ke psům přistupoval výborně, takže v kruhu i kolem něj vládla naprostá pohoda. Ajna se předvedla na jedničku, panu rozhodčímu se velice líbil její exteriér i povaha, a z kruhu jsme odcházeli s oceněním
VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB a BOB. V závěrečných soutěžích o nejlepšího psa druhé FCI skupiny jsme si zaběhli čestné kolečko, vyzvedli poháry, zabalili stánek a spokojení a unavení vyrazili domů.
     
 
     


 

R Appaloosa´s Farm
18.6.2011

O víkendu jsme opět vyrazili na ranč R Appaloosa´s Farm.
Sandy se před pár dny narodila krásná kobylka a tak jsme se jeli seznámit :-)))).

Fotografie ZDE.
 

 
     

 

S Atulou u koní
26.5.2011

Čtvrteční odpoledne jsme s Atulou vyrazili ke koním. Na Hluzovském ranči je jaro v plném proudu a letošní dvě hříbátka už jsou na světě. Jako první se narodila krásná hnědá kobylka a několik dní po ní následoval homozygotní hřebeček s bílou dečkou. Oba se mají čile k světu a třetí hříbátko by se mělo narodit v červnu. Tatímco se Áťa bavila se svými čtyřnohými kamarády Ronym a Benym, já jsem si užívala úžasné počasí na pastvinách ve společnosti hříbat. Fotilo se parádně, počasí nezklamalo, zakže úžasné odpoledne. Více fotografií ZDE.

Rozárka v pampeliškách
14.5.2011

 
     

 

Štěňátka krašských ovčáků
14.5.2011

Ve Slovinsku se 10.5. narodilo 8 ŠTĚŇÁTEK krašských ovčáků (5 feneček a 3 pejsci), která jsou nepříbuzná k fenám chovaným v současné době v České republice. Pro chov krašských ovčáků by bylo velkým přínosem, pokud by se našel zájemce o pejska z tohoto vrhu. Matka štěňat má výbornou povahu a je výstavně velice úspěšná - ŠVĚTOVÁ JUNIOR ŠAMPIONKA, ŠAMPIONKA SLOVINSKA. Kontakt na chovatelku Katju Barbic: katja_barbic@yahoo.com



 

Kalendář krašských ovčáků
8.5.2011

Dnes nás v poště čekalo milé překvapení v podobě nádherného kalendáře s křašskými ovčáky, který dorazil až ze Slovinska, země jejich původu. Kalendář obsahuje úžasné fotky reprezentují několik slovinských chovatelských stanic a jejich autorem je fotograf Matjaž Zupanc. Na prosincové fotce pózuje i Lava, matka naší Aťuly. Tento kalendář vychází každý druhý rok a je projektem Slovinského národního klubu chovatelů a majitelů krašských ovčáků. Za krásný dárek moc děkujeme předsedkyni klubu. Thank you Mojca for this beautifull calendar!

 
     
 
     

 

Veselé Velikonoce!
23.4.2011



 

V Zámeckém parku
20.4.2011

Středeční dopoledne jsme s Rozárkou strávily v našem oblíbeném lipenském parku. Až na pár kolemjdoucích byl park úplně opuštěný, takže jsme si užívaly úžasné ticho.

Zatímco já jsem ležela nad knížkami, protože závěrečné zkoušky se neúprosně blíží, Rozárka se bavila proháněním místních veverek.

Udělaly jsme taky pár fotek, hlavně nádherně kvetoucích magnólií, zvědavých veverek a samozřejmě naší Rozárky, která jako vždy trpělivě pózovala.

Více ve
FOTOGALERII.

 
 
     
 
     
 
     
 



Cyklovýlet RYBÁŘE
3.4.2011

O víkendu jsme s Rozárkou vyrazily na kole po naší oblíbené cyklostezce do vesničky Rybáře. Po zimě začínáme zlehka, takže jsme vybraly jen 18 km trasu. Na cestě do Rybářů se jelo parádně, protože nám svítilo sluníčko do zad. Levá strana řeky Bečvy není tak frekventovaná, takže jsme potkaly cyklisty jenom zřídka a užívaly jsme si nádhernou přírodu v okolí. Po cestě jsme dělaly krátké přestávky a do Rybářů jsme dorazily zhruba po hodince a půl. Přes most jsme přejely na druhou stranu Bečvy a vyrazily zpět k domovu. Rozárka běžela úžasně, cesta ubíhala rychleji než jsem čakala a jelikož se nám vůbec nechtělo domů, zakotvily jsme na chvíli na břehu. Zatímco Rozárka řádila ve vodě, já jsem si užívala nádherné počasí a udělala pár fotek. Více ve FOTOGALERII.
 

 
     
 
     
 
     

 

Naše první jarní procházka
25.3.2011

Jaro konečně dorazilo i k nám do Moravské brány a celý týden se nesl ve znamení krásného slunečného počasí. V pondělí jsme s holkama vyrazily na první jarní procházku kolem Bečvy.

Rozárka jako vždy běhala a skákala a aportovala jako blázen a Atulka se nenechala zahambit. Ikdyž ji normálně aporty příliš nezajímají, tentokrát dělala Rozárce rovnocenného soupeře a několikrát se jí podařilo ukořistit aport jako první.

Bylo sice krásně teploučko, ale vodu mají holky zatím zakázanou. Na pořádnou koupačku si ještě budou muset počkat. Ale i tak si procházku holky pořádně užily a my s nimi :-))))

Fotečky z našeho výletu najdete ve
FOTOGALERII.