DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Nové fotečky našeho prémiového vrhu
krašských ovčáků

28.12.2013

    Od majitelů našich štěňátek z A vrhu krašských ovčáků jsme dostali nové fotečky.
12.12. oslavili naši krašáčci už 7 měsíců :-)))

AMADEUS
My Sentinel


 

ARMANI
My Sentinel

     
 
     
   



ARNO
My Sentinel

   
     
 
     

AMELIA
My Sentinel

 

 

Armani My Sentinel
27.10.2013

    Od Armánkovy nové rodiny jsme také dostali pár foteček.
MOC DĚKUJEME :-)))

 

Z Armánka roste nádherný pes.    
   
     
 


 

COURSING Olomouc
26.10.2013

Foto: Helísek Photography

   
     
 
     

 

Agility intenzivka s Blankou Potočnou
20.10.2013

 
     
 
     
 
     


 

Arnoušek v 5 měsících
19.10.2013

    Od Arnouškovy rodiny jsme dostali nové fotečky.
MOC DĚKUJEME :-))

Arno je hodně podobný na naši Atenku.    
   
     
 

 

Amálčina první výstava
19.10.2013

    Krásné zprávy jsme dostali od majitelů Amálky, která se ve Švédsku zúčastnila svojí první výstavy. Chovala se úžasně, jako by to byla pro ni rutina a našla si velkou spoustu obdivovatelů. I paní rozhodčí Carina Andersson Rapp z ní byla nadšená a napsala jí nádherný posudek:

Very beautiful puppy with excellent proportions, very well developed body for her age, strong back, nice moves, nice coat and color, nice temperament.

Amálka dostala speciální cenu a stala se nejkrásnějším štěňátkem. I Amálčin velký bráška tibetský španěl Leo byl velice úspěšný a získal titul BOB. Moc GRATULUJEME a děkujeme za tak úžasnou reprezentaci :-)).


Amálka na své oblíbené židličce :-))   Odpočinek po náročném dni :-))
 
Z Amálky roste nádherná fena.   Na procházce v okolních lesích.
 
Na procházce v okolních lesích.    
   
Amálka je prostě šťastné štěňátko. Vždy a všude :-)))    
   

 

KREVETÍ ŠAMPIONÁT
5.10.2013

    Týden po Burčák Cupu jsme s Matýskem vyrazili na další neoficiální agility závody, tentokrát do Hrbolné na 1. ročník Krevetího šampionátu. Počasí nám stejně jako minulý týden opravdu přálo a sluníčko nám svítilo celý den. S matýskem jsme tentokrát běželi v kategorii LA pokročilí. Jako první jsme běželi Jumping, kde jsme se bohužel hned na 4 překážce diskvalifikovali. Opět to byla moje chyba, protože jsem Matýskovi špatně ukázala. V druhém běhu Agility jsme doběhli s jednou chybou. Matýsek přeskočil zónu na áčku, takže jsme nakonec skončili na 4. místě. Ale absolutně nejvíc jsme si s Metym užili poslední běh: tuneliádu. Mety běžel absolutně fantasticky a úžasně rychle, takže jsme doběhli s jedním z nejlepších časů a povedlo se nám předběhnout i většinu boarder colií. Bohužel organizátoři vyhlásili jenom první 4 místa a ostatní zatím nebylo zveřejněno. Takže pouze odhaduji podle času, že jsme se s Metym umístili někde kolem 5. místa. Za krásné fotky děkuju Adelce Bártlové.

1. běh: JUMPING
DISK

2. běh: AGILITY
4.místo
1 chyba

3. běh: TUNELIÁDA
5.místo ??
čistý běh

 

VIDEO

     
 
     
 
     
   

 

BURČÁK CUP
28.9.2013

    Na naše třetí neoficiální agility závody jsme se s Matýskem vydali do Lednice, kde se konal 1. ročník Burčák Cupu. Na tyhle závody jsem jela s tím, že budu spokojená, když s Matýskem zaběhneme čistě a o nějakém umístění na bedně jsem ani neuvažovala, protože startovka byla hodně nabitá. Jen v naší kategorii LA začátečníci bylo přihlášeno 24 týmů. Jako první běh jsme absolvovali tuneliádu, kde jsme soutěžili společně začátečníci i pokročilí (celkem 52 týmů). Běh to byl hodně zamotaný a těžký na zapamatování, o čemž svědčí více než polovina diskvalifikovaných týmů. O to víc jsem byla nadšená z našeho výsledku. Doběhli jsme na úžasném 9. místě a před námi byli jen 2 týmy ze začátečníků. Matýsek běžel nádherně a ani jednou nezaváhal. Jako druhý běh byl na řadě Jumping, kde jsme s Matýskem začali taky hodně slibně, bohužel se stalo to, z čeho mám na závodech vždycky strach. Na trať nám vběhl cizí pes, a to přímo do tunelu za Metym. Já jsem byla naprosto vyvedená z míry a Mety očividně taky. Jenom jsem děkovala bohu, že se nic nestalo. Sice jsme dostali 2. šanci a běželi znovu, ale já jsem nebyla zrovna v pohodě, což se na našem běhu podepsalo a doběhli jsme s jednou chybou. K mému velkému překvapení to i tak stačilo na 3.místo. Jako poslední jsme absolvovali běh Agility, kde jsem to nezvládla já a málem jsem narazila do tunelu a pak už se to s námi vezlo, takže jsme nakonec doběhli se 2 chybami a 2 odmítnutími na 10.místě. Ale i tak jsem byla na Matýska strašně moc pyšná, protože se celý den choval úžasně a běhal s obrovským nasazením :-))).

1. běh: TUNELIÁDA
9.místo (z 52 týmů)
čistý běh

2. běh: JUMPING
3.místo (z 24 týmů)
1 chyba

3. běh: AGILITY
10.místo (z 24 týmů)
2 chyby, 2 odmítnutí

 

VIDEO

 

 

Amelia My Sentinel
12.9.2013

Spoustu foteček, videí, úžasných zpráviček a dárečků jsme dostali ze Švédska od Pauly a její rodiny.  V novém domově se Amálka zabydlela velice rychle a se svým kamarádem tibetským španělem Leem tvoří nerozlučnou dvojku. Celé dny spolu řádí na obrovské zahradě a v lesích, které mají hned za domem. Všichni členové Pauliny rodiny jsou vášniví rybáři a vzhledem k tomu, že největší švédské jezero se nachází asi jenom 20 km od jejich domova, dostává Amálka každý týden čerstvé rybičky. Má se opravdu jako princezna a nechybí jí vůbec nic.

THANK YOU Paula for everything!
I´m so happy Amy has so wonderfull new home full of love.


Amálka na cestě do Švédska na trajektu - pozoruje racky   Ve svých 2,5 mesících zvládla 2 denní cestu na jedničku
 
Amálčin nový domov a smečka :-))    
   
     
   
     
 
Amálka 4 měsíce    
   
Amálka a její velký brácha Leo :-)))    
   

 

Arno My Sentinel
12.9.2013

Také od nových majitelů našeho Arnýska jsme dostali několik foteček.
Děkujeme :-)))

 


 

Amadeus My Sentinel
12.9.2013

Novou fotečku malého Amadea jsme dostali od jeho paničky paní Tiché. Děkujeme :-))).


 

Krajská hornoslezská výstava
DOLNÍ BENEŠOV

1.9.2013

       Jako každý rok jsme i letos vyrazili na Krajskou výstavu v Dolním Benešově. Tentokrát jsem se rozhodla, že kromě stánku přibalím i Metyho :-))). Byla to pro nás první společná výstava, takže jsem žádné zázraky nečekala. Vystavovat se mělo venku, ale protože nám počasí příliš nepřálo a od rána bez přestávky pršelo, přestěhovali náš kruh do haly. Ausíci šli na řadu jako první a my s Matýskem jsme po jednom štěňátku a jednom mladém psovi nastoupili do mezitřídy. Posuzoval nás pan Řehánek, kterému se Mety hodně líbil, a ikdyž naleštěné parkety nebyly pro běhání úplně ideální, získali jsme od pana Řehánka známku výborná 1 a nakonec i Krajského vítěze :-))). Odpoledne nás čekaly ještě závěrečné soutěže, kde jsme s Matýskem bojovali o titul nejkrásnějšího psa výstavy. Tuto kategorii posuzoval pan Kot Andrzej, který si každého psa prohlédl velice pečlivě a po dlouhém přemýšlení vybral 6 nejkrásnějších psů, mezi které jsme k mé obrovské radosti patřili i my. Do 4 nejlepších jsme už nepostoupili, ale i tak jsem na Matýska byla strašně pyšná. Na to že absolvoval svoji první výstavu a předváděcí vodítko viděl taky poprvé v životě, byl úžasný.

 

Arno
7.8.2013

V neděli jsme se rozloučili s dalším štěňátkem z našeho premiérového vrhu.
Tentokrát si přijeli noví majitelé pro našeho čertíka Arnouška.
Věříme, že se u své nové rodiny bude mít jako v bavlnce :-)))

 

Amálčina cesta do Švédska
23.7.2013

Tuto neděli odcestovala do svého nového domova naše jediná fenečka Amálka. Její nová rodina si pro ni přijela až z dalekého Švédska. Paula se svým manželem a přáteli s námi strávili celý víkend, po kterém jsem přesvědčená, že lepší domov jsem Amálce najít nemohla. Jsou to úžasně otevření lidé se srdcem na dlani a spoustou zkušeností, kteří by pro své psy udělali cokoliv. I přesto bylo pro nás loučení s Amálkou nesmírně těžné. Už teď nám moc chybí a všichni se těšíme, až se za rok setkáme s Amálkou ve Švédsku a možná si spolu zajedeme  i na světovou výstavu do Finska :-))))

 

 

 

Amadeus v novém domově
23.7.2013

První fotečku našeho malého medvídka Amadea jsme dostali od jeho nové paničky.
MMSka přišla v sobotu ráno a bylo to krásné probuzení.
MOC DĚKUJEME A TĚŠÍME SE NA DALŠÍ :-))))


"Zdravím paničky, mám se dobře, rostu, koušu vše, nejraději nohy. Váš Amadeus"

 

 

Výlet na Tesák
5.7.2013

S Matýskem už jsme dlouho nebyli na žádné tůře, a tak jsme se domluvili s Gabčou a Kájou a vyrazili na výlet na Tesák. Víkend sliboval krásné počasí, takže jsme z Bystřice vyjeli na Hostýn a odkud už pěkně po vlastních směr Tesák. Značení červené trasy bylo sice víc než prapodivné a někde chybělo úplně, naštěstí nás orientační smysl nenechal na holičkách a s trochou štěstí jsme úspěšně dorazili do cíle. Hospůdka na tesáku opět nezklamala, takže jsme nějakou dobu poseděli. Já jsem se pak asi půl hodiny snažila z Metyho aspoň trošku smýt nánosy bahna, které si s sebou donesl z lesa, protože s nadšením vymetal každou kaluž, kterou našel :-))). 

 

 

 

 

Na stránku štěňátek přidány nové fotografie
5.6.2013

 

První video našich krašáčků
4.6.2013

Na stránku štěňátek jsme přidali jejich první video:-))). Prohlédnout si jej můžete ZDE.


 

 

Aktualizována stránka štěňátek
24.5.2013

Na stránku štěňátek jsme přidali nové fotografie ve věku 13 dnů. Maloškům už se pomalu začínají otevírat očka :-)))).

 

 

ŠTĚŇÁTKA
KRAŠSKÉHO
OVČÁKA

21.4.2013
 

Máme ultrazvukem
potvrzenou

březost u naší Atenky.
Narození štěňátek čekáme
v první polovině května.



Na sonu jsme napočítali
5 miminek :-))))

 

 

COURSING
RADSLAVICE
21.4.2013

       Máme za sebou další krásné coursingové dopoledne, které se vydařilo po všech stránkách. Tentokrát nám přálo i počasí, a ikdyž to zrána vypadalo spíš na déšť, zůstali jsme suší a skoro celý trénink nám svítilo sluníčko. Markétka byla na akci skvěle připravená, takže nechyběly ani židličky, které jsme roztáhli před autem a pěkně v pohodlíčku jsme pozorovali dění kolem nás. Na dopolední běhy se nás sjelo 33, takže bylo na co koukat. S Matýskem jsme šli na řadu jako poslední, takže byl Mety řádně natěšený. V prvním běhu se mu těsně po startu trošku zamotaly nohy, takže ztratil na rychlosti, ale běžel statečně dál až do cíle. Zato v druhém běhu měl nádherný rychlý start a držel tempo celých 550m, až před cílem mu začaly docházet síly, ale zvládl to na jedničku :-))) Je to šikulka. Bohužel video z druhého běhu jsem musela sestříhat, takže toho koukatelného moc nezbylo, ale kameramanovi se asi trošku třásly ruce :-))). Fotky dodám později.

 

VIDEO
Coursing Radslavice
21.4.2013

 

 

Nová videa z tréninků
7.4.2013

 

VIDEO 1
AGILITY TRÉNINK
28.3.2013
  VIDEO 2
AGILITY TRÉNINK
1.4.2013

 

 

     
 

Agility trénink Lipník
17.3.2013

Tak tuhle neděli jsme si s Metym užívali trénink agility na 200%. Konečně bez sněhu, sucho a hlavně hádherné počasí :-))). Celou dobu nám svítilo sluníčko, takže se běhalo jedna báseň. Konečně jsme po zimě mohli začít pořádně trénovat zónovky, jak kladinu tak áčko.

 

VIDEO z tréninku.
FOTKY z tréninku.

 

 




 

 


 

 

Na vycházce s Metyho kamarádem Humpfrym
19.2.2013
Zuzi děkuju za fotky :-))))

 
   

 

METYHO ZIMNÍ FOTKY
19.2.2013

I navzdory letošní zimě, která nám moc slunečných dnů nenadělila, jsme s Metym těch pár příležitostí využili a nafotili co se dalo.

 
     
   
     
 
     
   
   
 
     

 

FOCENÍ SE ZUZKOU PAVELKOVOU
"aneb jak se australský ovčák ani v badmintonu neztratí"

19.2.2013

    Před nedávnem se mi naskytla příležitost fotit s nadějnou badmintonistkou Zuzkou Pavelkovou, která je členkou reprezentace České republiky a momentálně působí v Dánsku. Zuzka chtěla nějaké neotřelé fotky na svoje webové stránky, no a protože stejně jako já je i Zuzka nadšená pejskařka, byla volba jasná a sparing partnera dělala Zuzce při focení její australanda Jessinka :-))))). Fotky sklidily mezi badmintonisty velký úspěch a k mojí velké radosti nakonec vyšly i v časopise Sedmička.

 

 

COURSINGOVÝ VÍKEND
Loučky u Oder + Radslavice

9.-10.2.2013

    Coursing jsem chtěla s Metym vyzkoušet už delší dobu a tento víkend se nám naskytla hned dvojitá příležitost si zaběhat. V sobotu jsme spolu s Jančou a Alčou vyrazili na menčí akci v Loučkách u Oder, kde se běhala kratší trať, ale na každého psa se dostalo alespoň třikrát. Nejprve by CouponDropDown">šli na řadu zkušenější psi, mezi nimi i Jančiny australandy Aillie a Debbie a Alčina šeltička Connie a všichni běhali perfektně.  Mety šel na řadu jako začátečník až později. První seznámení se střapcem proběhlo bez problémů a podle mých předpokladů si Mety coursing zamiloval. Super výlet. Dokonce máme i Metyho první by CouponDropDown">video. Díky Jani :-))))

VIDEO z celého víkendu ZDE.

 
     
 


    V neděli dopoledne se další akce konala v Radslavicích na dostihové dráze. Na tuhle akci jsem se těšila už hodně dlouho, protože naposledy se na téhle trati běhalo začátkem listopadu minulého roku a to jsme kvůli výstavě v Praze zmeškali. Takže tento víkend jsme si to vynahradili a ikdyž bylo celé dopoledne pod nulou a chvilku i sněžilo, tak jsme si to s Metym pořádně užili (k dispozici byl i horký svařák :-))). Vedoucím akce byl Milan Oliva, který natahoval střapec na čtyřkolce rychlostí blesku, takže i když se sešlo jen na dopoledne 25 psů všech velikostí (od pražského krysaříka po irského vlkodava), ubíhala akce hodně rychle a za 2 hodiny už měli odběháno všichni. Mety běžel oba dva 450ti metrové běhy úžasně. Krásně sledoval trasu střapce, poctivě vybíral všechny zatáčky a nikde si nenadbíhal. Dokonce ho pochválil i pan Oliva. Mety mi dělal celý víkend velkou radost, takže tohle určitě nebyl náš poslední coursing a už teď se těšíme na další :-))))))))))).

 

 
   
   

 

     
 

Agility Hranice
12.1.2013

S Matýskem jsme si zajeli na společný trénink do Hranic za Jančou Koutníkovou a Matýskovou poloviční sestrou Aillie. Počasí vyšlo parádně, po dlouhé době bylo zase krásně slunečno a nevadilo ani pár stupňů pod nulou. Běhalo se trošku ztuha, teda aspoň mně, protože napadl čerstvý sníh, ale Mety byl úžasný :-))))). Pořádně jsme potrénovali hlavně tunely a stahování kolem bočnic a na konci tréninku jsme nechali psiska pořádně vyblbnout.

Všechny fotky z tréninku ZDE.