DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Matyáškovy podzimní fotky
18.10.2012

Dneska dopoledne bylo v Lipníku nádherné počasí, tak jsem sbalila foťák a vyrazila s Matýskem do našeho lipenského parku, kde se skvěle fotí. Mety byl naprosto úžasný a trpělivě čekal, kdekoliv jsem ho posadila, dokud se mi nepodařilo něco kloudného vyfotit. Až mě překvapilo, jak hodný dokáže být a soustředit se na mě, i když kolem chodila spousta lidí i se psy. Tady je pár ukázek z toho, co se nám s Matyáškem podařilo zachytit.

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     

 

R Appaloosas Farm
12.10.2012

 
     
   
     

 

Speciální výstava
TŘI STUDNĚ

29.9.2012

Tuto sobotu jsme s Tisou po delší době opět vyrazili na výstavu, tentokrát do Tří Studní na speciálku. Z Lipníka jsme vyjížděli o půl šesté ráno společně s Ryšánkovými a jejich krašským miláčkem Gorýskem. Další zastávku jsme udělali v Olomouci, kde jsme naložili poslední část posádky a konečně vyrazili směr Tři Studně. Cesta ubíhala rychle, takže jsme na místo dorazili s velkým předstihem mezi prvními.

Pořadatelé výstavu tento rok umístili do krásného prostorného areálu hotelu Horník, který je ze všech stran obehnaný lesem, takže jsme se mohli ve volných chvílích kochat nádhernou scenérií. Po nachystání všeho potřebného byla výstava oficiálně zahájena představením všech vystavovatelů, pořadatelů i pana rozhodčího. Stejně jako minulý rok se i letos ujal posuzování pan Biroš ze Slovenska, který svým vstřícným vystupováním přispěl k tomu, že se celá výstava odehrávala v naprostém klidu a pohodě.

 

 

Křašští ovčáci byli posouzeni jako první. Ve třídě mladých se představil Goro se svým majitelem. Pro oba dva to byla výstavní premiéra, takže od pana rozhodčího dostali cenné rady, jak správně předvést psa v kruhu a čeho se naopak vyvarovat. Ve třídě vítězů nastoupil Apollón, který si jakožto zkušený pes se zkušenou handlerkou Mariánkou vyběhal bez problémů titul CAC a nejlepší pes výstavy. My jsme s Tisou nastoupily ve třídě otevřené společně s její poloviční sestrou Hitou a její handlerkou Denčou. Pan rozhodčí  důkladně zkontroloval zuby a tělesnou konstituci obou fen a po zaběhnutí dvou koleček se rozhodl, že titul CAC přidělí naší Tise, která si k mojí velké radosti odnesla i titul nejlepší fena výstavy!! S Apollónem jsme pak ještě zabojovali o titul BOB, který jsme sice nezískaly, ale i tak jsem byla šťastná, že jsme přidaly další CAC do sbírky. Získaly jsme taky nádherný pohár, vázu z broušeného skla a 2 pytle granolí, takže spokojenost veliká :-)))))))))). Po krašských ovčácích nastoupili šarplaninci a my jsme tak měli nějaký čas dát si něco dobrého v hotelové restauraci, popovídat si s přáteli a udělat pár společných fotek. Gorýsek si pak prošel ještě bonitací a my jsme mohli vyrazit směr domov :-))).

 
     
   
     
 

 

Trénink agility
12.9.2012

Několik fotografií z našich čtvrtečních tréninků agility ZDE.

     
 

S Matyáškem
u Bečvy

9.9.2012
 

Nedělní odpoledne jsme s Matyáškem strávili u Bečvy. Studená voda přišla v tom horku náramně vhod a Mety řádil jako pominutý. Lásku k vodě očividně podědil po Rozárce :-)))).
 

Já jsem si po dlouhých dvou měsících zase užívala focení, protože mi konečně přivezli foťák ze servisu, takže jsem hned udělala našemu prckovi pár foteček ve vodě.  
 

Celé album najdete ZDE.

     
 
     
 
     
   

 

IX. VOŘÍŠKIÁDA 2012 Hranice na Moravě
10.6.2012

Už po deváté se letos konala v Hranicích na Moravě Tradiční výstava psů bez PP a voříšků. Pořadatelka výstavy Laďka Kalužová mě poprosila o nafocení celé akce, takže jsem sbalila foťák a Matýska a vyrazila do krásného areálu hranické střelnice, kde se akce pořádala. Počasí se už od rána netvářilo moc přívětivě a ikdyž to několikrát vypadalo na pořádný déšť, nespadla ani kapka a na závěrečné soutěže dokonce vykouklo sluníčko. Pejskům i jejich majitelům počasí zřejmě svědčilo, protože předváděli doslova profesionální výkony a bylo na co se koukat. Rozhodčí měli nelehký úkol, ale posuzovali opravdu pečlivě, takže soutěžící si mnohokrát v kruhu pořádně zaběhali :-))). Za své výkony si vítězové jednotlivých kategorií odnášeli opravdu hodnotné ceny a překrásné poháry, za což patří díky pořadatelům výstavy, kteří sehnali spoustu sponzorů a odvedli pořádný kus práce.

 
     

Během polední přestávky probíhala na place vedle výstavních kruhů ukázka Klubu agility DDM Hranice pod vedením Alenky Frankovičové, Janči Koutníkové a jejich svěřenců. Opět bylo na co se koukat a spousta přihlížejících si šla po skončení ukázky agility sama vyzkoušet :-). 

 
     

Závěrečné soutěže přišli na řadu odpoledne a ke kruhu přilákali spousty přihlížejících. Jako první se předvedli dvě kategorie veteránů a bylo vidět, že se o ně jejich páníčci starají víc než dobře. Zvláštní cenu výstavy získali také nejstarší a nejvěrnější veterání - 16letá Kelly a 14letá Sára. Následovala velice oblíbená soutěž Dítě a pes, ve které děti předvedli, jak to se svými miláčky umí a sklidili zasloužený potlesk. Stejně zábavná byla i soutěž Pejsek parádník, ve které bylo vidět spoustu krásným a nápaditých kostýmů. Největší ovace sklidila dvojice Křemílek a Vochomůrka a mým favoritem bylo druhé místo - úžasná čivava v dokonalém převleku jeptišky :-)))))). Nesměla chybět ani soutěž párů a také cena diváků Pes sympatie, kterou si odnesl nádherný aljašský malamut.

 
     

Na závěr celé akce byla vyhlášena soutěž o nejkrásnějšího voříška a psa bez PP, ve které se utkali vítězové jednotlivých kategoriíí. Rozhodovalo se dlouho a pečlivě a rozhodčí napínali soutěžící i diváky do poslední chvíle. Místa absolutních vítězů nakonec obsadili černý německý ovčák NERO s úžasným pohybem (nejlepší pes bez PP) a roztomilý voříšek SWEETY SUNNY, který se po celou výstavu předváděl jako absolutní profesionál (nejlepší voříšek). Byla to krásná pohodová akce a my se už teď těšíme na příští jubilejní 10. ročník.

 
     

Matýsek si voříškiádu taky užíval. Čile se seznamoval celý den a dokonce se potkal i se svým nevlastním bráškou Blekouškem. Au-pair mu tentokrát dělala moje sestra Gabča a naše Vikinka. Více než 600 fotografií z celého dne najdete ZDE.

 
     

 

SVĚTOVÁ VÝSTAVA PSŮ Salzburg 2012
20.5.2012

   
     

Na letošní Světovou výstavu psů jsme se těšili už dlouho dopředu. Cestu tam jsme naplánovali na dvě etapy. Ajna jako krašský ovčák byla přihlášená na neděli, takže jsme vyrazili v sobotu odpoledne. První zastávka byla v Brumovicích u Brna, kde jsme vyměnili auta a naložili naši hlavní řidičku Hanču, která už po Rakousku najezdila spousty kilometrů a taky umí výborně německy. Ajna si ještě chvilku pohrála s choďačkou Lilinkou a k naší velké radosti se stihla vyráchat v rybníčku na zahradě. Po naložení Ajny a všech našich báglů jsme vyrazili zase na cestu, tentokrát do Českých Budějovic, kde jsme zůstali u přátel na noc.

 
     

V neděli ráno se stávalo těžko, startovali jsme už po páté, abysme přijeli na přejímku včas, ale cesta ubíhala rychle a do Salzburku jsme dorazili s předstihem. Před vjezdem na výstaviště nás čekalo menší překvapení, protože parkovací místa byla už obsazená, takže jsme vyložili Ajnu s věcmi a Hanča musela i s autem odjet na 3 km vzdálené parkoviště u nákupního centra a vrátit se speciální linkou autobusů, které zajišťovaly dopravu na výstaviště. My jsme zatím prošli přejímkou a našli kruh pro krašské ovčáky. Druhá polovina české výpravy - Radka a Mariánka s Apollónem a šeltičkou - už měli místo u kruhu, takže jsme přisedli k nim. Měli jsme zhruba 1,5 hodiny před posuzováním, protože před námi byla celá skupina šarplaninců. Ve volném čase jsme se přivítali se skupinkou slovinských chovatelů, ve které vládla hodně veselá nálada a skoukli naši konkurenci. Jako na většinu výstav dorazili Viktor Kren a Franc Kiseljak a přidala se k nám i Branka Sluga. Trošku jsme byli zklamaní, že nepřijela i předsedkyně slovinského klubu krašských ovčáků Mojča Emeršič a další chovatelé, protože účast slovinců byla poměrně malá. Čekali jsme mnohem vyšší počty vzhledem k tomu, že na Evropské výstavě bylo přihlášeno přes 30 krašáků a do Salzburku to není daleko.

 
     

Jako rozhodčí nám byl přidělen Milivoje Urosevic ze Srbska, který kladl velký důraz na povahu a předvedení psa. Při vyhlašování nejlepšího šarplanince už jsme stáli nachystaní u kruhu a mohli jsme tak sledovat radost vítězů, kteří byli také z České republiky. Gratulujeme! Po menší pauze nastoupil do kruhu ve třídě otevřené první krašský ovčák NIL s majitelem Viktorem Krenem. Rozhodčímu padl do oka a asi po dvou minutách odcházel se známkou CAC.

 
     

Ve třídě šampionů se utkali APOLLÓN s Mariánkou a FAUST KAMEN GORSKI s majitelkou Mihaelou Permozeh. Faust je nádherný pes, který vyhrál Evropskou výstavu ve Slovinsku a i přes obrovské horko měl neskutečně veselou náladu. Faust byl pro Apollóna důstojným soupeřem a i když Mariánka zabojovala, rozhodčí je postavil na druhé místo se známkou Velmi dobrá. Toto hodnocení nás trošku  překvapilo, zvlášť když za týden na klubové výstavě v Litoměřicích získal Apollón od stejného rozhodčího titul BOB. Faust s Nilem si poté zaběhli kolečko o Světového vítěze. Naším favoritem byl jednoznačně Faust, rozhodčí dal ale přednost jemnějšímu psovi a jako vítěze určil Nila.

 
     

AJNA nastoupila do třídy šampionů společně s HITOU z chovatelské stanice Srednjedravska pana Kiseljaka. Ajna se předvedla naprosto suverénně a rozhodčí ocenil její přívětivou povahu i pohyb. Obě feny získali známku Výbornou, ale při posledním kolečku ukázal rozhodčí právě na Ajnu, která se tak stala Světovou vítězkou :-))))). Vítezství to bylo zasloužené a těší nás o to víc, že Hita je mnohonásobnou šampionkou mnoha zemí. Souboj Ajny a Nila o titul BOB už jsme si vychutnávali s klidem a spokojení jsme odcházeli z kruhu, i když rozhodčí upřednostnil Nila. Po skončení posuzování nás ještě čekalo focení Ajny jako světové vítězky u profesionální fotografky a potom hurá k domovu :-)))). Všechny fotografie z našeho výletu do Salzburku ZDE.

 
     

 

Naše skupinka ze středečního cvičáku
pod vedením Lucky Tomkové

17.5.2012

   
     

 

Výsledky DNA testu na mutaci HSF4
15.5.2012

Naši Rozárku jsme nechali vyšetřit na mutaci HSF4 (dědičná kataracta).
Z výsledků máme velkou radost. Rozárka je
HSF4 CLEAR, nenese žádnou kopii
HC mutace, takže toto onemocnění nemůže přenášet ani na své potomky.

 
     


 

Na procházce s Vikinkou, Matýskem, Ajnou a Ronym
2.5.2012
Ostatní fotografie ZDE.
 

 
     
   
     

 

Matýsek v pampeliškách
1.5.2012
Ostatní fotografie ZDE.
 

 
     
 
     
 
     

 

Metyho první agilitění
18.4.2012

 
     

 

     
 

Velikonoce na Rusavě
7.-9.4.2012

O Velikonocích jsme strávili prodloužený víkend na super chatě na Rusavě. Sešlo se nás celkem 9 a k tomu ještě náš Matýsek a jeho nová kamarádka Adelka, takže o zábavu bylo postaráno. V sobotu jsme si udělali výšlap na Tesák a Matýsek šel samozřejmě s námi. Byl to jeho první větší výlet a zvládl ho na jedničku s hvězdičkou. Dopoledne nám na cestu svítilo sluníčko, takže jsme se při výšlapu pořádně zapotili, zvlášť čtyřkilometrový úsek s 500 metrovým převýšením byl opravdu lahůdkou. Po výstupu jsme zašli do hospůdky na Tesáku, kde jsme naplnili žaludky výbornou zelňačkou. Matýsek je spokojeně uvelebil pod stolem a za chvilku jsme o něm ani nevěděli. Za půl hodinky jsme vyrazili na cestu zpět, všichni odpočinutí a plní nových sil. Z kopce jsme to vzali svižným krokem a za 2 hodiny už jsme spokojeně seděli u krbu na chatě. 

Zatímco my jsme po 20 km tůře byli rádi, že už sedíme v křesle, Matýsek vesele pobíhal po chatě za Adelkou, jakoby se právě vrátil z každodenní procházky. Odpadl až večer, ale spíš nudou než vyčerpáním, protože naše Aktivity ani Palermo ho moc nezaujaly :-))). V neděli jsme vyrazili na lehkou procházku po okolí chaty. To už s námi šla i Adelka, takže si s Metym pořádně zadováděli. Úžasná chata. Už se nemůžeme dočkat další!!!!!! Všechny fotečky ZDE.

 
     
 
     
 
     

 

 

 

Mety
a jeho kamarádka
Jessinka

29.3.2012

O víkendu za Matýskem opět přijela jeho kamarádka Jessinka, takže jsme vyrazili na procházku kolem Bečvy. Počasí nám přálo a Mety s Jessinkou řádili jako diví :-))))).

Odpoledne jsme se zajeli podívat  do Hranic do chovatelské stanice Darma na kouzelná dvouměsíční štěňátka kníračů a protože Matýsek je neúnavný živel, vyrazili jsme k večeru ještě na další procházku tentokrát s Gabčou :-))))


Všechny fotografie z naší procházky najdete ZDE.


 

     
 
     
 
     
   
     

 

 

 

S Matýskem,
Rozárkou a Atenkou
u našeho
lipenského Jadranu

21.3.2012

Nádherné březnové počasí nás vylákalo na procházku k našemu oblíbenému lipenskému Jadranu. Rozárka se už nemohla vody dočkat, takže jakmile jsme dorazili na místo, byla jakákoliv snaha o fotku na břehu naprosto marná. Matýskovi se ze začátku do vody vůbec nechtělo a absolutně nechápal co to ta jeho mamina vyvádí za skopičiny, ale nakonec se nechal strhnout a ve vodě se mu to náramně zalíbilo. Atenka si jako správná dáma jenom decentně smočila nohy a raději sledovala Rozárčino a Metyho řádění v suchu na břehu.

Všechny fotografie z naší procházky najdete ZDE.

     
 
     
 
     
 
     

 

 

 

Mety
a jeho kamarádka
Jesinka

21.2.2012

O víkendu se za námi přijela podívat Metýskova kamarádka Jesinka se svojí paničkou Kamčou a Zuzkou. S Jesinkou se Mety seznámil v Přerově a protože je Jesinka jen o pár dní starší než Mety, okamžitě si padli do oka.

V neděli spolu řádili jako utržení ze řetězu a neodradilo je ani všudypřítomné bahno :-)))).

Všechny fotografie z naší procházky najdete ZDE spolu se staršími fotkami Metyho a Jesinky z jejich prvního společného řádění :-)))

     
 
     
 
     
 
     
 
     

 

 

 

R Appaloosa´s Farm
21.2.2012

V úterý jsme s Metýskem vyrazili do Hluzova ke koním. Mety miluje jízdu autem, takže jsem ho dvakrát přemlouvat nemusela. V Hluzově nás hned při příjezdu hlasitě vítala psí smečka, takže Mety vyrazil z auta jako střela a rychle je všechny utíkal pozdravit. Hlavně svoji favoritku Ajnu :-)))) 

Počasí nám přálo, takže jsme rychle vyběhli na zasněžené louky k ohradám, aby si mohl Mety pořádně zařádit. Jako první se za námi přišla pomazlit Leontýnka, nádherná appaloosa klisna a miláček všech. Metýsek se otrkal velice rychle a za chvíli už se spolu zvědavě očuchávali. Vypadá to, že má Mety koně v krvi stejně jako jeho tatínek :-)))))

Všechny fotografie ZDE.

     
 
     
 
     
 
     
 
     

 

 

Kim a Ziki v novém domově :-))))
20.1.2012

Také Kim a Ziki se mají v novém domově jako v bavlnce. Oba pejsci získali milující rodinu, která se o ně vzorně stará :-))).
Děkujeme!

 
     
 
     
 
     
   
     

 

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...